Creatief met afgedrukte foto’s

photo-256887_640

Het maken en afdrukken van foto’s is leuk, maar wat doe je er verder mee? Een album maken en die ene gave foto uitvergroot aan de muur hangen natuurlijk, maar wat te doen met al die andere geweldige momenten op fotopapier? Hieronder worden aan aantal gezellige, creatieve en leuke manieren uitgelegd. Om alleen, met de kinderen of met vrienden mee aan de slag te gaan. Een heerlijke tijdsbesteding met een geweldig resultaat.

Houd een creatieve workshop

Kies een bepaald onderwerp en gewenst eindresultaat, bijvoorbeeld een verjaardagskaart of fotokalender. Nodig vriendinnen uit en vraag ze om een of meerdere uitgeprinte foto’s mee te nemen. Zorg dat je zelf het andere benodigde materiaal in huis hebt. Leg uit wat de bedoeling is en ga samen gezellig aan de slag. De perfecte combinatie van bijkletsen en creatief bezig zijn. Weet je zelf niet zo goed wat er allemaal bij komt kijken, doe dan mee met een georganiseerde workshop.

Creatief op de fototafel

Dit idee is helemaal niet nieuw, maar mag wel weer onder de aandacht worden gebracht. Gewoon omdat het leuk en effectief is. Foto’s zichtbaar onder glas. Ben je jouw salontafel beu, dan is dit een geweldig initiatief. Laat bij de glazenzetter een glasplaat op de gewenste maat snijden. Kies de leuke foto’s uit en verspreid ze onder de glasplaat. Het liefst kriskras zodat bezoek elke weer iets nieuws ontdekt. Leg het glas er bovenop en werk het, indien nodig, af met die latjes. Klaar is de gebruiksvriendelijke wissellijst, want de foto’s wissel je gewoon om als je er op uitgekeken bent.

photo-256888_640

Creatief met natuurlijke elementen

foto op hout plakkenLaat je natuurfoto tot leven komen. Heb je bijvoorbeeld een geweldige foto genomen in het bos, verwerk dan ook halfgedroogde bladeren uit die omgeving. Of gek op die geweldige strandfoto, voeg dan ook wat echt (strand)zand toe. Hoe ga je te werk? Uiteraard komt dit allemaal beter tot zijn recht bij een uitvergrote foto, het liefst minimaal 40cm. Zorg voor een passende wissellijst en hobbylijm. Leg de foto alvast klaar op de achterkant van de lijst, zodat je deze niet meer op hoeft te tillen. Kies natuurlijke elementen die bij de foto passen en breng ze met de lijm aan op de foto. Het zand kun je er ook los op strooien, maar bedenk wel dat het zand naar beneden zakt, zodra je het ophangt. Zorg dus voor een flinke laag. Plaats de glasplaat erop, klik de lijst dicht en laat het resultaat nog een nacht drogen.

Tekening en foto combineren

Dit is zeker leuk om met kinderen te doen. Pak een oude stapel foto’s erbij, waarvan je het niet erg vind dat ze verknipt worden. Laat de kinderen eerst een tekening maken. Ga daarna samen de stapel foto’s door en kies er toepasselijke uit. Is er in de foto een persoon getekend? Knip dan het hoofd uit van papa of mama of het kind zelf en plak die op de plaats van het getekende hoofd. Is er een boot aanwezig, verwerk dan de uitgeknipte fotohond aan dek. Zo zijn er tal van mogelijkheden. Dit zorgt voor uren creatief plezier en een mooi resultaat om te bewaren. Geen kinderen of kleinkinderen om dit mee te doen, geen probleem, je kunt er zelf ook artistiek mee uit de hoek komen.

Handige foto-opbergdozen

Het creëren van opbergruimte voorzien van foto’s is functioneel op allerlei manieren. Het maken van de dozen zorgt voor een creatief moment, je hebt langdurig plezier van het eindresultaat, en je ziet in een oogopslag waar spullen zijn opgeborgen. Ook ideaal voor kinderen. Laat ieder kind zijn of haar eigen opbergdoos bewerken met eigen foto’s.