Foto cadeau – de zes beste tips

Een foto in een mooie lijst raakt nooit uit de mode en past in elke inrichting. Maar laten we eerlijk zijn, het is niet bijster origineel om zo een foto cadeau te geven. Met de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn is het zelfs voor de minst creatieve geesten een makkie om op een originele wijze een foto cadeau te geven. Ontbreekt het je aan inspiratie? Ik heb enkele tips voor je op een rijtje gezet. Ik weet zeker dat je na het lezen van het artikel bruist van de ideeën voor dat ene speciale cadeau.

 

Tip 1. Zijn je vrienden net verhuisd? Geef ze een tuinposter

Vaak wordt er in eerste instantie bij een verhuizing veel aandacht geschonken aan het interieur. Het exterieur is iets voor later met als gevolg dat de tuin er zeker in de herfst en winter troosteloos bijligt. Geef in zo’n geval een tuinposter cadeau. Een mooie print van bloeiende tulpen fleurt zelfs de meest grauwe dagen op. Zo’n tuinposter is echt veel origineler dan het traditionele flesje champagne om het huis mee te dopen.
tuinposter palmen

 

Tip 2. Een vrijgezellendag in 100 foto’s op plexiglas

images-382006_640Hoe geef je jullie vriendin op haar huwelijksdag op een originele manier de foto’s van haar vrijgezellendag? Een fotoboek is leuk, maar verdwijnt hoogstwaarschijnlijk ergens in een kast. Je wilt haar liever iets geven dat meer zichtbaar is. De herinnering aan jullie jong zijn moet levendig blijven. Een collage op plexiglas is hiervoor een goed idee. Hip, modern en helemaal van deze tijd! Perfect om op te hangen in haar hal. Een bezoekje aan je vriendin begint zo altijd met een knipoog naar het verleden. Als jullie straks vijftigers zijn, zijn jullie zelf misschien niet meer zo strak. De plexiglas collage daarentegen is nog net zo strak en helder als op de dag van het huwelijk.

 

Tip 3. Cadeaubon onpersoonlijk? Maak hem persoonlijk met foto’s

cadeaubon onpersoonlijkDe ontvanger is er blij mee. Voor jezelf voelt het geven van een cadeaubon als te gemakkelijk. Dit probleem heb je niet met een persoonlijke geschenkbon. Selecteer passende foto’s, schrijf een leuke tekst en laat het afdrukken op een kaart. Ik weet zeker dat de ontvanger dit creatieve gebaar enorm waardeert en zelf heb je ook niet het gevoel dat je iets te makkelijks geeft. Het is zeker geen ‘ik wist niets en heb snel om vijf voor zes maar een cadeaubon gescoord’.

 

Tip 4. Kleinkinderen niet alleen ingelijst op het dressoir

generaties fotolijstOpa’s en oma’s zijn ieder jaar dolblij met nieuwe schoolfoto’s van de kleinkinderen. Ingelijst staan ze allemaal op het dressoir. Deze gewoonte moet zeker blijven bestaan. Daarnaast vind je het misschien leuk om eens op een andere manier een foto cadeau te doen aan je (schoon)ouders. Placemats en mokken zijn heel goed te bedrukken met foto’s van je kinderen. Zo hebben opa en oma ’s ochtends bij het ontbijt de kleinkinderen om zich heen. Ook een fotokalender of agenda zijn foto cadeautjes waar je opa en oma heel gelukkig mee maakt.

 

Tip 5. Maak een keukenprins gelukkig met een persoonlijk kookboek

Op zoek naar het perfecte cadeau voor een keukenprins? Snel kom je terecht bij de kookboeken. Superleuk om te geven en te krijgen. Met als voordeel dat je misschien nog eens uitgenodigd wordt om te komen eten. Wil je je kans om voor een etentje uitgenodigd te worden vergroten? Ga een avond zitten achter je computer om een persoonlijk kookboek te maken met foto’s van de keukenprins en recepten die jij lekker vindt. Een bijpassend bedrukt schort en ovenwanten maken dit bijzondere cadeau helemaal af. Zeker weten dat er binnenkort heerlijk voor jou gekokkereld gaat worden.
yoursurprise kookschort

Tip 6. Bedankt! Zeg het met een foto

Een goede manier om iemand te bedanken is een mooi boeket. Ben je iemand heel dankbaar en wil je dat eens op een andere manier uiten? Geef een foto als uniek bedankje. De mogelijkheden in de bedankcategorie zijn eindeloos. Een houten drankkist voor wijn of een ander lekker drankje bedrukt met een passende foto en tekst is een ultiem bedankcadeau. Chocola is iets wat iedereen graag krijgt, maar met een geprinte foto wordt chocola een onweerstaanbaar bedankje. Een heel speciaal bedankcadeau voor iemand die je heeft bijgestaan in donkere tijden, is een bedrukte kaars. Letterlijk een lichtje in de duisternis.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om een ultiem foto cadeau te bedenken. Kijk eens rustig verder op onze site, er zijn nog veel meer inspirerende ideeën te vinden. Alvast veel plezier met het geven van jouw speciale cadeau.