Hoe maak ik de beste foto’s met een iPhone 6?

iphone 6 office-620817_640

Met de komst van de nieuwste iPhone 6 heeft Apple zich wederom bewezen dat ze in staat zijn nóg betere telefoons te maken. De iPhone 6 is uitgerust met een veel betere camera dan de voorganger en is alleen daarom al een echte must om aan te schaffen. Je hoeft geen uitgebreide camera meer mee te nemen wanneer je beschikt over deze uitstekende telefoon met dito camera. Maak zelf professionele foto’s met je eigen smartphone! Hoe? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

HDR-functie

De camera op de iPhone 6 is een iSight camera met maar liefst acht megapixels. Daarnaast heeft de camera nog andere nieuwe functies: wat dacht je bijvoorbeeld van de HDR-functie? Deze functie kun je zelf aanzetten om je foto nog levendiger te maken. De HDR-functie zorgt er voor dat de onderbelichte en overbelichte delen goed belicht worden, zodat je foto geen vage oppervlaktes heeft. Wanneer je deze functie aan hebt staan, maakt je camera heel snel drie foto’s achter elkaar met allemaal een andere lichtinstelling. Deze voegt de telefoon samen tot één foto waarbij alle delen van de foto perfect worden belicht. Met oudere telefoons kon je ook wel een dergelijk effect maken, maar dan moest je zelf drie foto’s maken en deze zelf samenvoegen. Nu hoef je slechts de HDR-functie aan te zetten voor een optimaal belichte foto.

Een betere focus

Daarnaast beschikt de camera van de iPhone 6 over een betere en vooral snellere focus. De camera stel het onderwerp van de foto sneller scherp dan voorheen. Je kunt dit echter zelf nog sneller maken door met je vinger te tikken op het onderwerp wat je scherp wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld diepte in je foto om zo tot een goede foto te komen? Tik dan met je vinger op het onderdeel van de foto dat je scherp wilt hebben. De rest van de foto wordt dan minder duidelijk. Op deze manier krijg je een goede verhouding in je foto en lijkt de foto net gemaakt te zijn met een spiegelreflex camera.

iphone-6-458150_640

Scherpe portretten maken met de iPhone 6

De camera op de iPhone 6 is daarnaast ook nog eens geschikt om portretfoto’s mee te maken. De gezichtsherkenning op de camera is zodanig verbeterd dat je hele mooie close-ups kunt maken van gezichten van mensen. Zorg zelf voor een rustige achtergrond zoals een witte muur. Vraag de persoon plaats te nemen voor de witte muur en kies je plek om een foto te maken. Belangrijk hierbij is te kijken waar het licht vandaan komt. Wil je een schaduw op de foto en komt het licht van achter jezelf? Ga dan meer naar links of juist naar rechts om schuin een foto te maken. De camera op je iPhone 6 verbetert de lichtinval. Daarnaast kun je natuurlijk zelf weer tikken op het scherm om bepaalde delen van de foto scherp of onscherp te maken.

iPhone maakt kleurrijke natuurfoto’s

Ga je de natuur in om een paar mooie plaatjes te schieten met je iPhone 6? Zorg dan sowieso dat de HDR-functie aan staat om de kleuren van de omgeving zo mooi mogelijk tot zijn recht te laten komen. Zet daarnaast tevens het raster aan van de camera, zodat je precies kunt zien of je alles recht op de foto hebt staan. Zo kun je bepaalde onderwerpen, zoals een boom of een koe, exact in het midden plaatsen. Wanneer je uiteindelijk een serie foto’s geschoten hebt, kun je er nog altijd voor kiezen om de foto’s te nabewerken. Populaire fotobewerkingsapps voor de iPhone 6 zijn onder andere VSCOcam, Camera+ en Afterlight.