Foto op canvas

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

SONY DSCJe eigen kunst aan de muur met je mooiste foto op canvas

Je mooiste foto’s op canvas geven je huis een persoonlijke uitstraling, je hangt je eigen kunst aan de muur. Zo creëer je in je huis dat weldadige gevoel van thuiskomen. ’s Avonds zit je op de bank omringd door je dierbaren of je mooiste vakantieherinneringen.

Foto op canvas geeft je mooiste foto’s een zichtbaar bestaan

foto op canvas ruwHoewel de tijd van – je fotorolletje laten ontwikkelen en na een week vol spanning het mapje openmaken om te zien of die ene foto net zo mooi is geworden als je had gehoopt – ver achter ons ligt, is de romantiek van foto’s niet verdwenen. In tegendeel zelfs, de populariteit van foto’s is groter dan ooit. We maken honderden foto’s met onze camera of mobiel om deze te delen op Facebook, Instagram, Twitter of andere social media. Helaas is het lot van deze foto’s na verloop van tijd vaak een onzichtbaar bestaan in een map op je computer. En dat is jammer omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn om iets moois te doen met je dierbaarste herinneringen. Eén daarvan is je foto’s op canvas laten afdrukken, zodat je mooiste foto’s hun lot van een onzichtbaar bestaan ontlopen.

Foto op canvas is geschikt voor elk interieur

De mogelijkheden van foto’s op canvas zijn eindeloos. Foto’s kunnen in allerlei verschillende maten worden afgedrukt en in verschillende kleuren, zwart-wit, sepia of in de originele kleuren. Kies een maat die bij de muur past waar je hem op gaat hangen en kies voor een kleur die aansluit bij je interieur.
Laat je foto van de skyline van je favoriete stad in zwart-wit printen op een panoramadoek voor een prachtig kunststuk in je moderne, strak ingerichte woonkamer. Liever een iets persoonlijker canvasdoek voor in je strakke inrichting, denk dan eens aan collage van je kinderen, afgedrukt in sepia, mooi op een witte wand boven je bank.
Heb je juist een kleurrijke inrichting dan zijn foto’s op canvas ook de perfecte oplossing voor de lege wanden in je huis. Die prachtige vakantiefoto’s van Ibiza geprint in de oorspronkelijke levendige kleuren passen perfect bij je bohemien kussentjes op je bank. Laat je creativiteit naar boven komen en zoek in die vergeten map op je computer naar mooie foto’s en geef ze het zichtbare bestaan in je huis dat ze verdienen.

Canvas

canvas

Foto’s worden gedrukt op hoogwaardig canvasdoek. Canvas is een zeer sterke textiel geweven van hennepvezels en wordt veelal gebruikt voor schilders- en zeildoek. Om het doek zachter te maken wordt katoen toegevoegd aan de hennepvezels.
Door zijn sterkte kan canvas zonder beschadigingen strak gespannen worden over een frame. De lichte structuur van canvas geeft de print diepte en geeft levendigheid aan de kleuren.

Framedikte

canvas frame

De houten frames waarover het canvas wordt gespannen, zijn er in twee diktes, waarmee je een foto op canvas een andere uitstraling kunt geven. De standaarddikte van de frames is 2 centimeter. Laat je een foto spannen over een frame van 4 centimeter dan krijgt deze meer body en is meer aanwezig. Denk daarom goed na over de framedikte, mag je persoonlijke kunstwerk een echte blikvanger zijn in je kamer of houd je het liever iets subtieler.

Foto op canvas onderhouden

De print wordt afgewerkt met een waterbestendige coating, zodat je het canvasdoek kunt afnemen met een licht vochtige lap mocht er onverhoopt een vlek op je print zitten. Voor het stof afnemen liever een zachte plumeau gebruiken in plaats van een stofdoek om de print zoveel mogelijk te behoeden voor beschadigingen.
Hoewel de prints UV bestending zijn is het voor het behoud van de kleuren beter het doek niet in het directe zonlicht te hangen.

Ophangen van foto’s op canvas

Met een ophangsysteem speciaal voor foto’s op canvas hang je de prints mooi strak tegen de muur. Dit systeem maakt het mogelijk om makkelijk te wisselen van foto’s. Zo kan je elk seizoen een andere sfeer in je woonkamer creëren . Mooie zonsondergangen in de zomer, je kinderen in het bos in warme herfstkleuren, die stoere foto op de skipiste voor de koude wintermaanden en voor de lente die rode tulpen die voorzichtig opengaan bij de eerste warme zonnestralen, meer dan genoeg mogelijkheden voor wisselende exposities in je eigen huis.

Zijn alle foto’s geschikt voor printen op canvas?

Voor optimale prints is 50 pixels per centimeter de minimale hoeveelheid. Dit kun je eenvoudig uitrekenen door het aantal breedtepixels van de foto te delen door 50, de uitkomst is het aantal centimeters dat de print breed kan zijn om een mooie kwaliteit te garanderen.
Voorbeeld: je foto is 2000 pixels breed, dan kun je hem laten afdrukken op 2000/50 = 40 cm breedte voor een optimaal resultaat.
Onder de 28 pixels per centimeter wordt de print kwalitatief slecht. Houd daarom altijd een minimale resolutie van 28 pixels per centimeter aan om teleurstellingen te voorkomen.
Voorbeeld: je foto van 2000 pixels kun je maximaal laten afdrukken op 2000/28 = 70 centimeter.

Meerdere materialen

Met de huidige technieken is het niet alleen mogelijk om foto’s te laten printen op canvas, maar ook steigerhout, aluminium en glas behoren tot de mogelijkheden.
Steigerhout is met zijn robuuste uitstraling uitermate geschikte voor een rustiek interieur. Aluminium en glas passen perfect in een strakke inrichting.

Zo is er voor elke foto en elk interieur een passende oplossing om je dierbaarste herinneringen een leven te gunnen ‘in de spotlights’.