Collage maken

images-381937_640

Er zijn veel verschillende manieren om creatief met foto’s om te gaan. Zo kun je zelf tijdens het fotograferen je ruimdenkende brein al aan het werk laten gaan door te werken met allerlei effecten en standpunten, maar je kunt ook achteraf veel met foto’s doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere manier van foto’s afdrukken? Denk hierbij aan het foto’s afdrukken op canvas, het foto’s afdrukken op hout en ga zo maar door. Een andere creatieve manier is het maken van een collage, want zeg nou zelf: wat is er leuker aan de muur dan een samenstelling van foto’s met al jouw vrienden en familieleden?

Foto collages maken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met schaar, lijm en papier. Zelf een fotocollage maken met persoonlijke foto’s van familie, vrienden en geliefden is namelijk heel eenvoudig. Zorg dat je de gewenste foto’s af hebt laten drukken. Dit kun je online of in de fysieke winkel doen bij bijvoorbeeld Kruidvat of Hema. Zorg voor een stevige achtergrond, waar je de foto’s op zult plakken. Wat betreft een collage kan je alle kanten op. Voor persoonlijke collages is het leuk om de foto’s op een speelse manier op de ondergrond te plakken. Maak er bijvoorbeeld leuke kaders om heen of knip de foto’s uit in grappige vormen, zoals sterren, hartjes of rondjes.

Creatief met papier

Bij het zelf maken van een fotocollage komt er nog meer kijken dan alleen het opplakken van foto’s. Als je toch al creatief bezig bent, is het leuk om er een mooi geheel van te maken. Zijn de foto’s bijvoorbeeld van een vakantie? Knip dan uit een magazine zonnige afbeeldingen en teksten wat je als achtergrond kan gebruiken. Hier kun je tevens hele mooie kaders en randen van maken. Je fotocollage hoeft immers niet helemaal volgeplakt te zijn met foto’s. Het is leuk om er een klein kunstwerk, zoals de foto bovenaan deze pagina, van te maken, zodat je ook echt je eigen kunst aan de muur hebt hangen!

Online foto collage maken

Ben je niet zo creatief met schaar en papier? Kies er dan voor om je fotocollage online te maken. Er zijn veel sites te vinden waar je dit kunt doen. EasyCollage is een online bedrijf waar je binnen vijf minuten al een collage hebt gemaakt! Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete foto’s uploaden. Je kunt een van de ontwerpen kiezen op de site. De keuze is enorm divers: van strakke designs tot aan kleurige ontwerpen. Ook biedt EasyCollage hele bijzondere designs aan, speciaal ontworpen voor de site door creatieve designers. Het uploaden van de foto’s gaat dankzij het vernieuwde programma erg snel. Na het uploaden kun je nog enkele eigenschappen van de foto’s zelf wijzigen: de grootte, de vorm, effecten zoals zwartwit of sepia enzovoort. Tevreden met het resultaat of toch nog niet helemaal? Check dan deze tips of je alles hebt nagekeken! Beslis aan het eind waar je je collage op af wilt laten drukken. Ga je voor canvas of toch voor een poster?

winter-567920_640

Maak een zakelijke fotocollage

Fotocollages zijn er niet alleen om je mooiste vakantiekiekjes en familiefoto’s op af te laten drukken. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bijzondere muuraankleding voor je bedrijf kun je er voor kiezen om een speciale fotocollage af te laten drukken. Kies hierbij foto’s die in de stijl passen van het bedrijf. Heb jij of heeft een van je medewerkers bijzondere foto’s gemaakt van bijvoorbeeld de natuur? Geef het kunstwerk aan de muur dan net een extra persoonlijke touch door deze foto’s uit te kiezen. Zo blijft de fotocollage klassiek en zakelijk, maar zit er toch een mooi verhaal achter. Tevens is het voor bedrijven interessant om een fotocollage cadeau te geven als bedrijfsgift. Denk hierbij aan cadeaus voor andere bedrijven, maar ook aan een speciale fotocollage in bijvoorbeeld een kerstpakket.

Het leuke aspect van een fotocollage maken

Het maken van een fotocollage geeft een voldoenend gevoel. Je bent bezig met je favoriete foto’s en je maakt iets leuks voor aan de muur. Het bijzondere aan een fotocollage is dat je zoveel mogelijk foto’s op een prachtige manier bij elkaar brengt. Zo heb je veel geliefden in één kunstwerk aan de muur! Het is ook heel leuk om een fotocollage cadeau te doen. Heb je bijvoorbeeld een fantastische vriend of vriendin waarmee je een onvergetelijke reis hebt gemaakt? Geef in plaats van een fotoboek een fotocollage cadeau met jullie mooiste reisfoto’s. Dit is niet alleen een heel speciaal cadeau, maar ook nog eens ontzettend leuk. Fotoboeken haal je namelijk toch minder snel uit de kast. Een fotocollage zie je altijd, wanneer je hem op een goede plek in huis hebt hangen.

Je zelfgemaakte collage inlijsten

Wanneer je online collage thuis is of wanneer je je eigengemaakte collage af hebt is het mooi om hier een goede lijst voor te hebben. Normale foto’s lijst je immers ook in. Kies voor een bijzondere lijst die goed past bij zowel het huis als bij de foto’s. Collages zijn er in alle vormen en maten. De meest voorkomende fotocollage om te bestellen is 30×40 centimeter of 20×25 centimeter. Let bij het kopen van een lijst dus goed op de afmetingen van je fotocollage! Wist je dat er ook fotocollagelijsten bestaan? Dit zijn bestaande collages waar je je eigen foto’s in kunt doen, zoals hier afgebeeld staat. Ook een hele creatieve manier om een fotocollage te maken!