Tuinposter

Dagelijks zijn we vanuit bespaardeals bezig met het verzamelen van de beste kortingscodes. Goed nieuws voor jou, want daardoor vind je via foto-op.nl altijd alle actieve kortingscodes. Betaal gegarandeerd nooit teveel.

tuinposter palmen

Geef je tuin een make-over met een tuinposter

Zodra het zonnetje zich laat zien en het qua temperatuur enigszins mogelijk is, duiken wij Nederlanders met zijn allen de tuin in. Comfortabele stoel, lekker kopje koffie en we zijn gesetteld! De tuin maakt steeds meer onderdeel uit van onze woning, ons thuis. Daarom moeten er lekkere tuinstoelen en –banken komen en moet de tuin er natuurlijk mooi uit zien. Om alles te onderhouden met planten en kleurige bloemen is echter geen sinecure. Toch kun je met een paar simpele trucjes een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin creëren. Eén daarvan is gebruik maken van tuinposters. Het is een ideale manier om de lelijke plekken te camoufleren of om van een kleine tuin een weelderige kasteeltuin te maken door middel van optisch bedrog van een tuinschilderij. Kijk mee en laat je enthousiast maken!

style=”display:block” data-ad-client=”ca-pub-9240436565480153″ data-ad-slot=”2512823267″ data-ad-format=”auto”>

Magie met tuinposters

Vooral in kleinere stadstuinen of bij rijtjeshuizen hebben tuinposters groots effect. Heb je een muur, schutting of schuur die je al jarenlang een doorn in het oog is? Hang er een tuinposter tegenaan! Een lelijke schutting tover je om tot de voorgevel van een idyllisch Grieks wit dorpshuisje met een mooie blauwe houten deur, waar weelderige bougainville tegenaan groeit. Zet er een gezellige pot voor met een winterharde plant en je waant je het hele jaar door op vakantie!

Het hele jaar groen zonder te wieden dankzij een tuindoek

Een kleine tuin maak je in één klap minder benauwend door een poster met diepte effect; bijvoorbeeld een tuindoek met een afbeelding van een pad dat een heel eind het bos in loopt. Of van een stenen trap die in de verte tussen de huizen door omhoog loopt zoals in de pittoreske Italiaanse bergdorpen of in de kleine straatjes van Parijs. Is je tuin niet klein, maar wel kaal en heb je een kale muur; hang een groot tuinschilderij op van weelderige begroeiing. Zo’n tuin blijft het hele jaar groen, zonder dat je onkruid hoeft te wieden! Daarbij heb je natuurlijk de keuze uit foto’s van bomen, struiken, bloemen, of zelfs van een complete tuin in volle bloei.

Kleine poster bij zithoek

Verder is het natuurlijk ook mogelijk om een kleinere tuinposter op te hangen bij je zithoek. Gewoon met een mooie afbeelding als versiering voor aan de muur, zoals je dat binnenshuis ook doet. Zo wordt je tuin nóg huiselijker!

style=”display:inline-block;width:728px;height:90px” data-ad-client=”ca-pub-9240436565480153″ data-ad-slot=”6943022868″>

Je eigen tuin opknappen met tuinposters

Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden van mogelijkheden om je tuin makkelijk en snel een heel ander aanzicht te geven. Je kan daarbij kiezen voor bestaande afbeeldingen. Zo is een Boeddha bijvoorbeeld nog steeds heel populair. Maar je kan ook je eigen foto’s gebruiken om op een tuinposter te laten drukken. Doe eens iets bijzonders met die prachtige vakantiefoto of die unieke foto die je tijdens een wandeling in de natuur gemaakt hebt. Je kunt er zelfs speciaal op uit trekken om een geschikte afbeelding voor je tuin te maken! Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bepaal de beste afbeelding

Dat is natuurlijk erg leuk, maar kan ook een beetje overweldigend werken. Om te bepalen wat nou leuk is én geschikt voor je tuin, moet je eigenlijk even naar de tuin gaan. Pak er een stoel bij, ga zitten, kijk eens goed om je heen en laat alles op je inwerken. Wat zijn de punten die je niet bevallen? Lelijke muur? Te klein? Waar zou je iets aan willen doen in je tuin? Waar droom je van?

landschap poster

Pas als je dat weet, kan je een bijpassende afbeelding vinden. Stel, je hebt een kleine tuin, met achterin een schutting en een poort. Op die poort zou je een tuinschilderij kunnen hangen van een deur of prieel en op de schutting zelf, een tuinposter van bijpassende rozenstruiken. Ook je schuur kan zo opfleuren dat het lijkt op een oude boerderij waar klimop en rozenstruiken tegenaan groeien. Heb je altijd al gedroomd van een huisje aan het strand? Haal de zee naar je toe en hang een fraaie foto van de kust en het strand op. Verlang je in de winter naar zon? Hang foto’s van de zon op, of van tropische eilanden met een hoog ‘Bounty-gehalte’. Kortom, gebruik je fantasie, je wensen en dromen en maak deze werkelijkheid! Creëer je eigen paradijsje door handig gebruik te maken van mooie tuinposters met eventueel een optische illusie.

Tuinposter maken: verschillende afmetingen en ophangsystemen

Heb je eenmaal besloten wat voor een afbeelding je wil en waar je de tuinposter wil ophangen, dan moet je ook nog gaan bepalen hoe groot hij moet zijn en hoe hij opgehangen moet worden. Je hebt verschillende mogelijkheden voor wat betreft de afmetingen maar daarnaast kan de tuinposter ook nog op verschillende manieren opgehangen of bevestigd worden. Zo kan hij in een metalen frame worden gespannen dat neergezet kan worden. Er kunnen metalen ogen in de hoeken van het tuindoek gemaakt worden, waarmee het vervolgens aan de muur of schutting kan worden bevestigd. Een andere mogelijkheid is dat er aan de boven- en onderkant een tunnel wordt genaaid, waar een roe of stok doorheen kan. Deze wordt dan in de dragers aan de muur gehangen. Wat de beste ophangmethode is, hangt af van je eigen smaak en van de mogelijkheden die de achtergrond waar het opgehangen wordt, biedt.

Hoewel tuinposters over het algemeen worden vervaardigd van speciaal tuindoek, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je foto op een ander materiaal te laten printen, zoals glas of hout. Deze materialen zijn weerbestendig en de inkt is, net als bij een tuinposter op doek, altijd kleurvast en UV-bestendig.

Tuinposter als mooi uitzicht

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent geworden als wij. Een mooie tuinposter kan je tuin namelijk echt meerwaarde geven; je kan er lelijke plekken mee camoufleren en je tuin een hele andere uitstraling geven. En het leuke is dat je hier niet alleen van geniet als je buiten in de tuin zit; maar ook als je van binnenuit door je raam kijkt is het uitzicht op je tuin natuurlijk veel mooier!